• Népmesék

    Népmesék

    Válogatások a szájhagyomány útján terjedő elbeszélésekből, melyeket olyan ismert gyűjtők állítottak össze, mint Benedek Elek, Illyés Gyula, Arany László vagy a Grimm fivérek. Read More
  • 1

Az egyesület 2012 óta működik hivatalosan, az azóta eltelt időben elsősorban a személyes megjelenésre, a havi rendszerességgel megtartott családi meseklubokra helyeztük a hangsúlyt.

 

Egyesületünk kiemelt figyelmet fordít a magyar népmesék népszerűsítésére, ezeken keresztül a nemzeti önismeret, identitástudat fejlesztésére, a társadalomban egymás mellett létező különböző kultúrák békés együttélésének elősegítése, a kulturális hasonlóságok kiemelése a különböző nemzetek meséinek bemutatásán és a hozzájuk kapcsolódó tevékenységeken keresztül. 

 

Célunk családi foglalkozásokon keresztül a közösségi élet fejlesztése, a valahová tartozás érzésének erősítése, valamint a gyermekek mentális, érzelmi, szociális fejlődésének elősegítése a népmesék adta nevelési lehetőségeken keresztül.

 

Továbbá bemutatkozási lehetőséget biztosítunk az ebben a műfajban tevékenykedő hazai fiatal művészek számára (előadóművészek, alkotóművészek).


Olvass tovább: http://www.nepmesekvilaga.hu/rolunk/