• Népmesék

    Népmesék

    Válogatások a szájhagyomány útján terjedő elbeszélésekből, melyeket olyan ismert gyűjtők állítottak össze, mint Benedek Elek, Illyés Gyula, Arany László vagy a Grimm fivérek. Read More
  • 1

Népmesék Világa Kulturális Egyesület

Az egyesület 2012 óta működik hivatalosan, az azóta eltelt időben elsősorban a személyes megjelenésre, a havi rendszerességgel megtartott családi meseklubokra helyeztük a hangsúlyt.

 

Egyesületünk kiemelt figyelmet fordít a magyar népmesék népszerűsítésére, ezeken keresztül a nemzeti önismeret, identitástudat fejlesztésére, a társadalomban egymás mellett létező különböző kultúrák békés együttélésének elősegítése, a kulturális hasonlóságok kiemelése a különböző nemzetek meséinek bemutatásán és a hozzájuk kapcsolódó tevékenységeken keresztül. 

 

Célunk családi foglalkozásokon keresztül a közösségi élet fejlesztése, a valahová tartozás érzésének erősítése, valamint a gyermekek mentális, érzelmi, szociális fejlődésének elősegítése a népmesék adta nevelési lehetőségeken keresztül.

 

Továbbá bemutatkozási lehetőséget biztosítunk az ebben a műfajban tevékenykedő hazai fiatal művészek számára (előadóművészek, alkotóművészek).


Olvass tovább: http://www.nepmesekvilaga.hu/rolunk/

Magyar Népmese Színház

A Magyar Népmese Színházat a Zanotta Art Kulturális és Művészeti Egyesület hozta létre. Az Egyesület a magyar népmesékben rejlő filozófiai, erkölcsi és etikai útmutatások terjesztése mellett kötelezte el magát.

Hisszük, hogy a magyar népmesékben olyan nélkülözhetetlen értékek vannak, melyek meghatározzák egy gyermek értelmi és érzelmi fejlődését, erkölcsi tartást adnak, és megerősítik a gyerekek identitását. Az Egyesület a határokon belül és a Kárpát medence magyarlakta területein, tíz éve a magyar népmesék legértékesebb darabjait dolgozta fel.

A Magyar Népmese Színház terve a magyar népmese irodalom legértékesebb gyöngyszemeinek a feldolgozása. A munka során kiemelt fontosságot kap a mesék képi megjelenítése, ezért magas művészi színvonalat képviselő tervezőkkel dolgozunk. Fontos szempont továbbá a hagyományok bemutatása is. A mesejátékok zenei világát élő kísérettel biztosítjuk, autentikus hangszerekkel.

A munka során kialakult az Egyesületnek az a színészi csapata, akik fontos feladatuknak tekintik a népmesék széleskörű megismertetését. A társulat nagyrészt állandó tagokkal dolgozik, valamennyien aktív, képzett színészek.