• Népmesék

    Népmesék

    Válogatások a szájhagyomány útján terjedő elbeszélésekből, melyeket olyan ismert gyűjtők állítottak össze, mint Benedek Elek, Illyés Gyula, Arany László vagy a Grimm fivérek. Read More
  • 1

Kedves Életfa Kulturális Alapítvány!


Ezúton szeretném megköszönni azt az önzetlen emberi, szakmai és anyagi segítséget, amellyel a Magyar Olvasástársaság szervezésében 2009. szeptember 26-án tartott Népmese napja - Benedek Elek-emléknap programot támogatták. Igen nagy jelentőségű volt ez a bátorító támogatás, amely nélkül idén nem is valósulhatott volna meg ez az immár 5. alkalommal megrendezett esemény. A programunkhoz végül több mint 100 hazai és külföldi szervezet, intézmény és magánszemély kapcsolódott a határainkon innen és túl.

Külön örömünkre szolgált, hogy nemcsak a szakmai előadásaink keltettek érdeklődést a pedagógus, könyvtáros és olvasásszakértő kollégák, illetve a laikus érdeklődők széles körében, hanem hogy a Társaságunk által szervezett központi eseményre, a mesemondó-meseíró programunkra is igen sok óvodás és iskoláskorú gyerek jött el a Budai Várba. Ők a jövő olvasói, a következő generáció képviselői, akikért valójában dolgozunk; az ő nevükben tehát külön szeretném köszönetünket kifejezni az Alapítvány támogatásáért!

A további hasznos és kölcsönös együttműködés reményében jó munkát, jó egészséget kívánva:
Dr. Győri János
elnök