• Népmesék

    Népmesék

    Válogatások a szájhagyomány útján terjedő elbeszélésekből, melyeket olyan ismert gyűjtők állítottak össze, mint Benedek Elek, Illyés Gyula, Arany László vagy a Grimm fivérek. Read More
  • 1

A NAGY MESEMONDÓ 2. C. ALBUM AZ IDEI FONOGRAM DÍJ JELÖLTEK KÖZÖTT!

Idén is megrendezésre kerül a Fonogram - Magyar Zenei Díj díjátadó ünnepség. A 2006-os esztendő legkiemelkedőbb zenei produkcióit a hagyományoknak megfelelően most is számos kategóriában elismeri a zeneipar.


A Fonogram díjat (Arany Zsiráf díj néven) a magyar hanglemezkiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek, valamint a nemzetközi hanglemezkiadás Magyarországon kiemelkedő sikerű és értékű albumainak díjazására alapította a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében. A díj neve 2004-től kezdve Fonogram - Magyar Zenei Díj.

A kategóriák közül kiemelem "Az év hazai gyermek albuma"-t.A Fortuna Records és Zeneker Kiadó jelöltjeként a 2005-ös esztendőben az 1. díjat SZABÓ GYULA: A NAGY MESEMONDÓ c. albuma kapta.

A szakmai elismerés mellett a közönség is nagy örömmel fogadta a kiadványt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy az album Platinalemez minősítést kapott, melyet az értékesített példányszámok alapján ítélnek oda. Az album sikere után kiadók úgy döntöttek, hogy megjelentetik a kiadvány 2. részét is. A folytatás rövid idő alatt Aranylemez lett.

SZABÓ GYULA: A NAGY MESEMONDÓ 2. című album az idei évben is szerepel a Fortuna Records/Zeneker Kiadó jelöltjeként a legjobb 6 között "Az év hazai gyermek albuma" kategóriában.

Az idei Fonogram gálára 2007. február 24-én kerül sor. Az eseménynek a Jövő Háza (volt Millenáris Park) Teátrum ad otthont. A díjátadót élőben közvetíti a Magyar Televízió.

 

Tovább a Zeneker honlapjára.